Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race 2014-14 er den tolvte i rekken. I denne konkurransen seiler båtene verden rundt, fra havn til havn. Seilasen går over mange måneder. Starten gikk i Alicante i Spania den 19.oktober, og målgangen er i Göteborg i Sverige i juni 2015. Sju lag deltar i årets seilas.

Lagene er Team SCA, Abu Dhabi Ocean Racing, Dongfeng Race Team, Team Brunei, Team Alvimedica, MAPFRE og Team Vestas Wind. For første gang er det med et rent kvinnelag. Alle i mannskapet på Team SCA er kvinner. Kvinner har deltatt i Volvo Ocean Race også tidligere, men dette er det første mannskapet som består av bare kvinner. Konkurransen går over ni etapper av varierende lengde. Den lengste etappen er på 6776 nautiske mil.

Team Alvimedica startet med å vinne den første havneseilasen i Alicante. Det arrangeres en havneseilas i hver havn, men det er på de lange etappene ting virkelig blir avgjort. Abu Dhabi Ocean Racing ble på andreplass i den første havneseilasen, og MAPFRE ble på tredjeplass. Men lagene har ennå ikke kommet til havn etter den første lange etappen, og det er veldig langt til mål.

Hvem som vinner, avhenger av hvordan lagene takler vind og værforhold. Mange av etappene er svært krevende, og det kan skje helt uventede ting. Heldigvis har mange av deltakerne seilt løpet tidligere, og har litt erfaring. Men Volvo Ocean Race er verdens tøffeste seilas, så det blir ingen lett sak å vinne. Man kan lese mer om løpet, og holde seg oppdatert, på den offisielle nettsiden til Volvo Ocean Race.